Dupa ce un site a fost in prealabil optimizat pentru motoare de cautare el trebuie sa fie inscris in directoare web si in motoare de cautare pentru ca apoi sa fie indexat de catre acestea. Acest pas face partea din procesul de promovare al unui site pe web.

Directoarele web sunt acele site-uri care prezinta vizitatorilor adrese de site-uri web care sunt grupate si organizate intr-un director , de obicei manual de catre webmasteri. Site-urile prezentate in cadrul acestor directoare web sunt de obicei inscrise de catre posesorii acestora.

Principalele motive de a inscrie un site in directoare web sunt : trimiterea unui trafic relative mic dar bine selectat spre site-ul dumneavoastra, o mai buna indexare in motoarele de cautare daca linkul este gasit in directoare web cu pagerank mare.

Cele mai cunoscute directoare web gratuite sunt Dmoz, !Yahoo, World Wide Index, Abilogic, Gimpsy. Acestea sunt directoare internationale dar in ultimii ani au aparut numeroase directoare web si in Romania care pot avea un rol important .

Majoritatea directoarelor web ofera si posibilitatea de inscriere platita in schimbul careia garanteaza numarul maxim de zile in care site-ul apare in director si in unele cazuri si o pozitionare favorabila in lista de site-uri.

Avantajele serviciului oferit de noi si anume inscrierea manuala fata de inscrierea automata care poate fi facuta cu diverse softuri :

  • Analiza fiecarui director in parte : page rank, trafic, usurinta de utilizare in urma careia se decide daca merita sau nu inscrierea in acel director web
  • alegerea corecta a categoriei in care se inscrie site-ul
  • posibilitatea de a confirma inscriere in cazul in care directorul web o solicita
  • posibilitatea de a trece peste validarea umana gen captcha