Microsoft a anuntat ca intentioneaza sa achizitioneze Skype in mai 2011 dar a achizitionat compania abia in octombrie, dupa aprobarea parlamentului european.
Skype este una dintre cele mai de succes compani tehnologice din Europa, dar produsul sau gratuit este mai mult de cat suficient pentru majoritatea oamenilor. Acest fapt a pus pe ganduri multe persoane cand au auzit ca Microsoft a platit 8 miliarde de dolari pentru Skype. Dar aceasta investitie ar putea da roade avand in vedere ca creditul Skype, care permite utilizatorilor sa apeleze telefoane fixe si mobile din intraga lume, poate fi folosit si cu aplicatia Skype WiFi care este un fel de hotspot pey-per-play.
Skype este liderul apelurilor VoIP in multe piete, si de asemenea este o platforma aleasa de companiile mici si mijlocii intrucat aceasta ofera apeluri video, Skype to Skype, gratuite si in plus permite si apeluri pe liniile telefonice la preturi accesibile. Dar Skype a ajuns o platforma cu adevarat portabila dupa ce a ajuns pe dispozitivele cu sistemele de operare Android, iOS si mai tarziu pe Symbian.
Asadar Skype este o platforma cu adevarat portabila dar avea un fisura destul de mare si anume nu detinea o aplicatie pentru Windows Phone. Ei bine acest lucru sa schimbat saptamana aceasta intrucat la Mobile World Congress, de la Barcelona, Skype a anuntat ca aplicatia este disponibila, in sfarsit, si pentru Windows Phone.


Insa se pare ca achizitia companiei de catre Microsoft nu are nici o legatura cu noua aplicatie pentru Windows Phone. Compania a declarat ca se lucra la Skype pentru Windows Phone cu ceva timp inainte de aceasta achizitie. Insa aplicatia are o interfata mult mai curata si mai simplista pe Windows Phone fata de Android si iOS.
Aplicatia Skype pentru Windows Phone este inca in stadiul Beta, iar aceasta are anumite lipsuri, spre exemplu intefata este limitata doar la limba engleza, dar are toate optiunile de baza apeluri video, chat, chat in grup.
Aplicatia oficiala va fi lansata undeva in aprilie, dar nu o sa fie schimbari majore asupra acesteia.
Cu aceasta Skype este diponibil aproape pe toate marcile importante de smartphoneuri si spune aproape datorita faptului ca nu este disponibila, inca, o aplicatie pentru BlackBerry.
Skype ne facut cunoscuta intentia de a imbunatatii aplicatia in lunile ce urmeaza. Compania doreste sa adauge apeluri video pentru grupuri, optiune ce este disponibila doar utilizatorilor premium, dar compania a mai declarat ca nu vor sa imbunatateasca doar aplicatiile mobile ci vor sa introduca si Skype pentru TV. De fapt compania a inceput sa discute deja cu brandurile importante ca Panasonic, LG, Sony, Samsung pentru realizarea acestui proiect.