Conform unui studiu efectuat de catre StatCounter browserul web de la Android a devenit, deja, cel mai popular browser de pe planeta.
Daca aruncam o privire peste graficele oferite de StatCounter putem observa ca in luna februarie 2011 browerul web oferit de sistemul de operare Android a trecut peste browserul Opera si a ocupat pentru prima data locul intai, ca cel mai utilizat browser la nivel mondial.

Browserul Opera este foarte popular in Africa si Asia, dar in clasamentul mondial ocupa locul doi, dar comania urmareste sa-si reia pozitia odata cu lansarea variantei Beta a popularolui browser Opera Mini. Societatea Scandinava nu detine dispozitive mobile, dar datorita anumitor contracte ca cel cu Samsung, prin care opera vine preinstalat cu dispozitivele produse de acestia, browserul este foarte utilizat.
In graficele StatCounter putem observa ca si browserele native de pe dispozitivele iPhone si iPod Touch sunt in crestere, dar nu o sa poata depasi browserul oferit de Android datorita avantajului numeric pe care acesta il are. In prezent, la nivel mondial, exista peste 300 de milioane de dispozitive mobile cu sistemul de operare Android, iar dispozitivele de la Apple sunt cu 250 % mai putine.
Iar Google urmareste sa isi creasca numarul de utilizatori odata cu introducerea browserului Chrome pe aceste dispuzitive.

Un alt aspect pe care il putem observa din aceste grafice este faptul ca browserul oferit de Blackberry plonjeaza in jos chiar si browserul de la Nokia inregistreaza scaderi considerabile fata de anul precedent.
Ce trebuie precizat este faptul ca aceasta masuratoare nu este o stiinta exacta, in special cand vine vorba de internetul pe dispozitivele mobile. Totusi, in esenta aceste date indica ca browserul oferit de catre Android creste masiv in popularitate si chiar daca acum nu este cel mai utilizat browser acesta va fi in cel mai scurt timp.