Cel mai asteptat gadget al anului 2012 se pare ca va fi lansat pe 7 Martie ora 10 fix la San Francisco. Apple a trimis deja invitatiile oficiale pentru acest eveniment, iar in titlul acestei invitatii este “We have something you really have to see. And touch.” In aceasta invitatie compania nu a precizat subiectul evenimentului dar este inclusa o imagine cu un dispozitiv ce seamana cu un iPad dar lipseste butonul Home.

Acest fapt ar indica ca tableta va fi probabil in modul orizontal sau poate Apple a decis sa mute acest buton pentru a face mai mult loc display-ului de inalta rezolutie. Se zvoneste ca iPad 3 va fi dotat cu un ecran de inalta rezolutie de 2048 x 1536, cu tehnologia Retina Display, asemanatoarea cu cea de la iPhone. Apple a precizat ca noul iPad va fi similar cu iPad 2, acesta va avea aceeasi forma, insa va include o baterie mai buna, un procesor performant A6 quad core, conectivitate LTE/4g si multe altele.
Evenimentul a fost prezis, cu foarte mare precizie, saptamana trecuta de catre Rene Ritchie de la iMore.
Compania fondata de Steve Jobs a anuntat dublarea vanzarilor de tablete in ultimul trimestru din 2011, respectiv 15,4 milioane unitati. De la lansarea primului model iPad, Apple a vandut 55 de milioane tablete.
Acesta ar trebui sa fie un eveniment interesant, intrucat este prima lansare al unui gadget Apple dupa decesul fondatorului companiei, Steve Jobs.